Weba Installatietechniek Grootebroek voor verwarming, koeling en duurzame energie

            

               Duurzame energie

 

Duurzame energie


                Melden van storingen


 
 
 
 
 
 
 


Energie uit zon, wind en aarde
De prijs die u betaalt voor energie stijgt en de verwachting is dat die de komende jaren ook zal blijven stijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw energierekening te verlagen. Energie uit zond, wind en water is de toekomst.

 


 

De Nefit EcomSolar zonneboiler
Wie de zon inschakelt bij de verwarming van water voor keuken en badkamer merkt dat direct aan de enrgierekening. Een gemiddeld gezin verbruikt zo'n 110 liter warm water per dag. Als zo'n gezin een Nefit Ecomsolar met twee collectoren en een 120 liter boiler laat installeren, wordt 60% van het benodigde water gratis verwarmd door de zon. De energierekening gaat omlaag, maar de aanschafkosten van een zonneboilersysteem liggen hoger dan die van een HR-gestookte warmwatervoorziening. Wordt een cv-ketel na een jaar of vijftien vervangen, een zonne-installatie moet langer mee. Daarom is het lonend een systeem te kiezen waarvan de betrouwbaarheid en lange levensduur genoegzaam zijn bewezen.

Warmte en kou uit de aarde
Ons bedrijfspand in Grootebroek heeft een geavanceerde installatie die het gebouw in de winter verwarmt en in de zomer koelt door de energie van de aarde te gebruiken.
Verwarmen.
De warmte die onttrokken wordt aan de aardbodem
(temperatuur 0-15
graden C) wordt middels een koudemiddelkringloop (verdampen, comprimeren, condenseren, expanderen) opgewaardeerd tot een bruikbare temperatuur van 25-45 graden C  voor verwarming en tot 55 graden C voor warmwater bereiding. Het hoogste gemiddelde jaarrendement circa 450 tot 550% op elektrische aandrijfenergie wordt behaald in combinatie met zeer lage temperatuurverwarmingssystemen bestaande uit: vloerverwarming, wandverwarming of ventilatorconvectoren.


Koelen (topkoelig).
In de zomerperiode (tijdens koelbehoefte) wordt de overtollige warmte in de woning d.m.v. een vloerkoelsysteem opgenomen en vervolgens aan de bodem afgegeven. Dit resulteert in een behaaglijk binnenklimaat. Een ruimtetemperatuur van circa 3 tot 4 graden C onder de heersende buitentemperatuur is realiseerbaar.

De kosten van deze installatie worden door besparing op de energie binnen 5 jaar terugverdiend. Interesse? Maak een afspraak en wij vertellen u meer over deze mogelijkheden en een bezoek aan ons bedrijf waar u het praktijkvoorbeeld kunt zien.

Weba, uw partner in duurzame energie
Weba ontwerpt, adviseert, levert, installeert en onderhoudt uw complete installatie(s), ook op het gebied van duurzame energie.

Vraag een vrijblijvende offerte of advies.

 

Weba installatietechniek BV Grootebroek


Industrieweg 26
1613 KV  Grootebroek
telefoon 0228 - 511282
fax 0228 - 518205
Kamer van Koophandel 36033463
 


Centrale verwarming
Sanitair
Airconditioning
Duurzame Energie
Overige Services
Service en Onderhoud

   2004- Weba Installatietechniek BV - design Europroducer - disclaimer